به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان معتقدند پشه های الکترونیکی می توانند جایگزینی مناسب برای شیوه های رایج نمونه برداری از خون بیماران دیابتی به منظور تعیین سطح گلوکز خون به شمار رود.
شیوه های رایج نمونه برداری از خون بیماران دیابتی که در حال حاضر 246 میلیون نفر از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، معمولا دردناک و آزار دهنده بوده و به زمان زیادی برای تعیین نتیجه نیاز دارد.
مهندسان الکتریکی دانشگاه کالگاری به منظور رفع این مشکل پشه ای الکترونیکی به نام e-Mosquito ابداع کرده اند که از ابعادی بسیار کوچک برخوردار بوده و با داشتن 4 میکرو سوزن به صورت مداوم و طی فواصل برنامه ریزی شده از خون بیمار نمونه برداری می کند.
سوزنها با استفاده از کنترل الکتریکی بدون برخورد با هیچ عصبی به عمقی از پوست که مویرگها در آن قرار گرفته اند نفوذ می کنند. این به آن معنی است که در صورت استفاده از این شیوه بیمار درد بسیار کمی را احساس کرده و یا هیچ دردی نخواهد داشت.
افراد می توانند از این ابزار برای نمونه برداری خون از هر نقطه ای از بدن استفاده کنند. در هر یک از سلولهای پشه الکتریکی حسگرهایی برای اندازه گیری سطح قند خون وجود دارد که اطلاعات آن را می توان به صورت بی سیم به یک رایانه و یا سیستم کنترل مچی انتقال داد.
در عین حال امکان ارسال این اطلاعات به سیستمی هشدار دهنده وجود دارد تا در صورت بالارفتن سطح قند خون تا سطوح خطرناک، پیام هشداری به نزدیکان بیمار و یا پزشک ارسال شود. به گفته دانشمندان استفاده از این ابداع به خصوص برای کودکان و افراد مسن که نسبت به درد واکنش بیشتری دارند، بسیار مناسب خواهد بود.
طراحی این پشه الکتریکی 3 سال به طول انجامیده است و هدف بعدی دانشمندان کوچک تر کردن ابعاد این ابزار به منظور گنجاندن تعداد بیشتری سوزن بر روی آن خواهد بود. زیرا در حال حاضر تنها 4 سوزن بر روی آن قرار دارد و به همین دلیل سوزنها روزانه یک بار به تعویض نیاز خواهند داشت.
بر اساس گزارش زی نیوز، افزودن تعداد بیشتری سوزن می تواند مدت مصرف، تاثیر و دقت این ابزار را افزایش داده و بیمار می تواند حتی در زمان خواب نیز آن را مورد استفاده قرار دهد.
نظر شما